Äntligen i mål – Snabbisar i köket

Reflektion 58:

Jag är inte ensam om att bära på drömmar. Känslan när de rors i hamn är otroligt härlig och tillfredsställande. Varför är det då många gånger uppförsbacke att nå hela vägen i mål? Vad är det som kanske bromsar eller hindrar oss? För min egen del är det nog framförallt jag själv som i tanken skapar motstånd. Innan jag baxade min senaste dröm i mål lät det såhär i huvudet: ”Jag kan ju ingenting om bokproduktion. Det finns en miljon matlagningsböcker, behövs det verkligen en till? Tänk om den blir en flopp. Tänk om….”.

Eftersom mitt motto lyder ”gör det du säger att du ska göra” var det för trovärdighets skull till slut ändå bara att bita ihop och producera den lilla matlagningsbok jag pratat om i så många år.

Ett av mina huvudbry för att gå från ord till handling var hur jag skulle få till alla matbilder som behövdes. En dag pratade jag med min vän Torsten, som har foto som ett brinnande intresse. Jag hade aldrig gett ut en kokbok och Torsten hade aldrig fotat mat. Utmärkt kombo! På frågan om han ville vara med på min bokresa svarade han ja! Vi jobbade på under ett och ett halvt år och nu den 21 november 2019 levererades vår baby i tryckt format. Det blev en idébok med ett urval av mina vänners mattips för både vardag och fest. Idékälla, shoppinglista, dryckestips och instruktioner – allt i ett! Dryckestipsen som för övrigt kommer från min vän och vinkännare Sandra Piksis.

Tillsammans har vi alltså knåpat ihop boken för dig som tror att du varken kan eller hinner laga mat: Snabbisar i köket – recept för ett bättre köksliv. Gissa om vi är nöjda, inte så lite stolta och mycket glada.

En annan anledning till varför jag ger ut boken nu är att jag upplever att vi börjar göra avkall på att träffas och prata, umgås och verkligen LYSSNA på varandra. Hur ofta ser ni personer sitta vid fika- eller middagsbordet UTAN en mobil inom räckhåll? Olika studier visar att vår uppmärksamhet störs bara av att ha mobilen inom synhåll. Varför är det då så svårt att stoppa ner den i väskan eller fickan, med ljudet avstängt, under den tid vi umgås runt till exempel matbordet?

Jag tycker nog att det är dags att dra i handbromsen. Dags att sluta lägga så mycket tid på att titta på andras matbilder och istället bjuda på middag själv. Vi mår bra av att umgås med dem vi trivs med. Ses, prata i lugn och ro, dela tankar och drömmar – kommunicera. Varför inte lägga undan mobilen och göra just detta över en bit mat. Det behöver inte vara krångligt.

Om du är nyfiken på boken finns den att köpa via: Vulkan, Adlibris och Bokus.

Med hopp om mycket prat- och matglädje!

Titel: Snabbisar i köket – Recept för ett bättre köksliv
Författare: Eva Willstrand
Foto: Torsten Sundberg
Formgivning: Mikael Landby
Antal sidor: 122 plus 20 blanka för anteckningar
ISBN: 978-91-89059-96-2
Bindning: Flexiband
Förlag: Vulkan
Pris: från 185 sek + porto

Eva
Willstrand Kommunikation & Ledarskap AB

bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s