Låt mod bli årets julklapp

Reflektion 59:

I en av mina tidiga reflektioner, närmare bestämt nummer 8, skrev jag om att jag ville bli bättre på att reagera, agera. Jag inledde reflektionen med: ”Jag tror verkligen att vi skulle behöva reagera mera. Lägga oss i mer helt enkelt. Lägga näsan i blöt, våga titta, våga fråga, våga ifrågasätta, våga bry oss. Våga lita på vår magkänsla. Vi har begåvats med ett fantastiskt sinne, en fantastisk förmåga. Vi VET när något är fel. Vi KÄNNER när det inte står rätt till. Vi FÖRSTÅR när det egentligen är läge att REAGERA.” Jag vet att det är tankar jag behöver tänka ofta, påminna mig själv, om och om igen. Samla mod och förbereda mig så att jag faktiskt agerar när det väl gäller, att jag omsätter mina tankar i handling!

Jag tänkte på allt detta när jag för ett tag sedan lyssnade på författarna till boken Huskurage, en handbok i att visa omtanke och civilkurage i husen där vi bor. Jo, det är ju där det mesta våldet sker. Just där som vi behöver känna oss trygga. Fasansfullt! Ännu mer fasansfullt är det att så många hör, ser och anar…utan att agera, utan att lyfta ett finger.

Nu är det jul, kanske betyder det en efterlängtad vila, mys med nära och kära, god mat och en massa skönt prat. Eller så betyder det oro, ängslan, ångest och bråk. Låt oss hjälpas åt att inte blunda, vända bort blicken, låtsas inte höra. Låt oss istället lägga oss i, bry oss, agera, visa MOD och visa omtanke. Ibland räcker det med att fråga hur någon har det, och LYSSNA på svaret. En vänlig blick och ett vänligt ord. Ibland behöver vi ringa efter hjälp.

Oavsett vad som behövs – mod, snällhet och omtanke smittar. Låt oss smitta så många vi kan! Låt mod att lägga sig i bli årets julklapp.

Var rädda om varandra.
God Jul & Gott Nytt År!

Med värme,
Eva
Willstrand Kommunikation & Ledarskap AB

Caring4

2 reaktioner till “Låt mod bli årets julklapp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s