Vad blir ditt nya normala?

Reflektion 63

Vissa lättnader kan vara på gång”, säger de på nyheterna.
Planerar du för ett kommande normalläge på din arbetsplats, i ditt privatliv, i andra sammanhang du brukar vara i?

När våra verksamheter så småningom samlar sig för att hitta sitt nya normalläge kommer troligtvis en del att förändras. Behovet av kloka, modiga och rätt rustade ledare som med hjälp av korrekt information och förmågan att skapa förståelse, involverar medarbetarna i arbetet att återskapa en trygg, säker, sund och hållbar arbetsmiljö, kommer vara stort. I denna process är reflektion och kommunikation centralt. I första hand kopplat till våra arbetsplatser, men också till våra privatliv. Nu är det läge att stanna upp. Nu har vi chansen att säkerställa att något gott och viktigt trots allt kommer ur denna smärtsamma tid.

Vilka nya vanor vill du behålla? Vilka gamla vanor har du inte alls saknat, kanske till och med är glad att slippa. Vad har hänt i dig, i familjen, i dina relationer och i din organisation under den senaste tiden? Vad är konsekvenserna både på kort och på lång sikt? Har det vi går igenom fungerat som en kraft till förändring, något som enar er, eller inser du att något saknas, inte fungerar optimalt?

Låt oss tillsammans både reflektera och agera nu – politiker, ledningsgrupper och privatpersoner – för att säkra framtida sunda relationer och ännu mer hållbara sammanhang post Corona.

Två tänkvärda citat ur boken Guld av Bodil Jönsson.
”Stressrelaterad ohälsa är ingen quick-fix. Somligt kan vara självförvållat, annat ligger på grupp- eller kulturnivå, precis som rökvanorna gjorde. Men de gick att ändra – och det gör rimligen också stressvanorna.”

”Det mesta blir bättre gjort och därtill roligare om du först får den ställtid du behöver: tid att ställa i ordning, ställa till rätta, ställa av, ställa om. Också i ditt inre.”

Ta hand om er själva och varandra.

Eva
Willstrand Kommunikation & Ledarskap AB

Framtid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s