Våga vara snäll – inifrån och ut!

Reflektion 65

Jag läste nyligen en fin artikel skriven av min branschkollega Emma Egnell, ”Vänskapsrevolutionens tid är nu – bankar ditt hjärta också för snällhet?”. Hennes text satte igång både känslor och tankar i mig. Jag var tvungen att sätta mig och reflektera.

Mina tankar vandrade hit och dit och hamnade efter ett tag i det intressanta ämnet image. Vad har jag för image? Min framtoning, personlighet, utstrålning, mitt anseende. Är min image ett medvetet val som jag omsorgsfullt underhåller, eller har den bara blivit det den blivit? Har jag samma image i min yrkesroll som i mitt privatliv? Nu börjar det brännas i mig. Här börjar tankarna bli utmanande och intressanta.

Jag lever enligt övertygelsen att vi mår bäst om vi är så nära vår äkta kärna som möjligt, oavsett kontext och sammanhang. Det där med att vara ett ”privatjag” och ett ”jobbjag”, tja, varför då tänker jag? Det skapar nog mest slitningar och skav både i oss själva och för dem vi har omkring oss.

Emma skriver alltså om vikten av snällhet. Att vänlighet är nyckeln till framgång – och jag håller helhjärtat med henne. Hon skriver om vikten av att skapa förtroende och meningsfulla relationer – också det klockrent. För att få till det behövs vänlighet, snällhet och äkthet, det ligger liksom i sakens natur. Det här gäller naturligtvis både i privat- och yrkeslivet. Vänlighet och snällhet är INTE detsamma som kraftlöshet, mesighet och beslutssvårighet. När en ledare beskrivs som snäll, vänlig, omtänksam och inlyssnande…betyder det INTE att hen inte samtidigt är handlingskraftig, beslutskraftig, mål- och resultatinriktad och konflikttrygg. Kombinationen är i min värld det vinnande konceptet på värdeskapande, tryggt, modernt, modigt och sunt ledarskap. Detsamma gäller föräldern, partnern och vännen.

Så. Vad har du för image? I din yrkesroll. Som förälder. Som partner. Som vän. Är du sann mot din innersta kärna, din värdegrund? Eller skaver det i någon del av din vardag? Vårt laborerande med vår image och självbild kan nog få oss att känna oss både dränerade, stressade och osäkra. Förtränger jag kanske till och med vänlighet och snällhet för att jag tror att andra beteenden och egenskaper förespråkas och värderas högre?

Är det dags att omvärdera invanda mönster och beteenden? Jag har ju makten att välja mitt eget beteende och den eventuella image jag vill identifieras med. Dags att ta en funderare kring mina värderingar? Värderingarna som är min alldeles egna föreställning om vad som är viktigt, rätt och fel. När jag har koll på dem hjälper det mig att fatta beslut som ger mig det som är viktigt på riktigt, något jag och mina coachklienter ofta resonerar kring. Inte sällan leder de samtalen till insikter som i sin tur leder till beslut och ganska stora förändringar. Det är kraftfullt!

I reflektion nummer 46 nämner jag studien som gjordes av Google för ett antal år sedan. En studie som satte fokus på just snällhet i samband med effektiva och högpresterande team. Värdet av snällhet och respekt för andras åsikter och förmågor. Att låta varandra komma till tals. En nyckel för alla typer av team. Arbetsteamet, familjeteamet, kärleksteamet, vänskapsteamet…

Jag är också övertygad om att världen, jorden och vi själva skulle må gott om vi kunde öka mängden snällhet. Släppa vår ibland tuffa, hårda, arroganta, prestigefulla, hårdhudade och inte sällan rent elaka image. Elakhet föder elakhet. Precis som gott föder gott. Jag vet var jag tycker vi ska lägga vår kraft. Så. Utan tvekan. Jag hänger på Emmas vänskapsrevolution. Jag är säker på att vi tillsammans kan skapa en himla massa goda, snälla cirklar. Heja oss!

Ta hand om er själva och varandra.

Eva
Willstrand Kommunikation & Ledarskap AB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s